Ett gult-orange pulver som ger den ljusa färgen av gurkmeja med minst 1,7 % curcumin och goda bakteriologiska kriterier. Känd för sin jordiga smak är det idealiskt för curryrätter, såser och hälsosamma livsmedel.
Innehåll av 13 spårämnen (N, Cu, Mn, Zn, Mo, Co, B, Fe, P, Ca, Mg, Na, K). Över 60 % humussyror. Ökad löslighet. Lätt att använda både i torr och flytande form; lämplig för alla typer.
Med de rostade NutriPur-jordnötterna kommer snackupplevelsen hem till dig eller till kontoret. Perfekt för att ta med på språng!
Nötter kännetecknas av ett högt proteininnehåll. Idealisk för ditt läckra mellanmål. Jordnötterna är fria från smakförstärkare, färgämnen och konserveringsmedel. Snacka på!
Kurkuma, vetenskapligt känd som Curcuma longa, är en flerårig växt från familjen ingefärsväxter (Zingiberaceae). Dess ursprung är den indiska subkontinenten och Sydostasien. Växten kan bli upp till 1 meter hög och har avlånga blad och gula blommor. Men det är rhizomerna av kurkuma som mest uppskattas för sina kulinariska och medicinska egenskaper.
På grund av sina många hälsofördelar har kurkuma använts i århundraden inom traditionell ayurvedisk och kinesisk medicin. Den innehåller en förening som kallas curcumin, som är ansvarig för dess lysande gula färg och starka antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper.
Dessa oansenliga små grå frön är fulla av kraft. Våra rostade solrosfrön är en idealisk växtbaserad proteinkälla. Med sin lätt nötaktiga smak är de perfekta som topping på sallader eller så kan man bara snaska på dem mellan måltiderna.